Tuesday, 10 April 2012

HAFAL DAN HAYATILAH

 
Dah berkurun tak updated blog. Bukan dah lupa tak masa tu tak ada. Tambahan pulak idea pulak kering sekeringnya tanah kat negeri pantai timur ni. Panas. So, nak kongsi sedikit apa yang dapat sepanjang minggu ni...


Surah yang wajib kita baca tiap2 hari sebanyak 17 kali sehari. Tapi mungkin ramai yang tak tahu maksudnya. Mungkin tahu tapi lupa. Mungkin langsung tak tahu. Dan mungkin jugak tak pernah nak ambik tahu. Atau pernah baca tapi tak hafal.

Tahukah anda, baca alfatihah sambil menghayati maksudnya adalah sangat menakjubkan. Sebelum ni, saya dikategorikan sebagai pernah baca tapi tak hafal. Tapi sejak hafal 2, 3 hari lepas, alhamdulillah, setiap kali solat, akan dihayati setiap ayatnya.

Kesannya, cubalah! Lebih tenang...

4 komen-komen:

are_lin@yu said...

lama tak singgah sini..hehe..nice sharing dear..;-)

jemarisuri said...

thanks for sharing..

Melati Qistyna's Mummy said...

tks 4 sharing dear :)

Pka Rahim said...

hi.. jom join segmen pka nak..??

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/04/segmen-pka-rahim-surprise.html

terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...