Wednesday, 22 February 2012

ADA APA DENGAN HEADER BLOG KU

 

Tertarik dengan segmen Mak Dara... Dan mungkin jugak ada yang tertanya2 kenapa blog ni nama Dabel A?? Tokey kertas Dabel A ke?? Haaaa... Semuanya berkaitan dengan header tu kan... So, izinkan saya menterjemahkan maksud yang tersirat ni....


Kenapa Dabel A...

Alkisahnya... Kalau tengok pada 'About Me' berbunyi :
Dabelaa? Dabel? 'Double A' la sayang.. Why Dabel Aa? Nama aku 2 patah perkataan. Patah pertama ada 4 'A'. Patah kedua ada 2 'A'. Semua sekali ada 6 'A'. Kau punyer nama ada brape 'A'? Double A for Aainaa
Header ni rekaan sendiri. Buat sendiri tengok tutorial. Walaupun agak buruk, tapi berpuas hati lah dengan hasil tangan sendiri kan. Idea kenapa nak buat header 'Dabel Aa' sebab berkaitan dengan nama saya sendiri iaitu Aainaa. Nape banyak A?? Entah, saya pun tak tau. Hahahaha... Menurut my abah, ada ustaz kat sekolah dia ngajar dulu yang cadangkan nama ni. Tapi ustaz tu dah arwah. Al- Fatihah.

Maksud header tu, Dabel for 'Double' Aa. Huruf 'a' yang nak terjatuh tu, mungkin sepatutnya tak perlu banyak sangat 'a'. Cukup la satu 'a' kan. Tapi, walau dah diketuk dengan batu pun, dia tak nak jatuh jugak. So, memang kena 'Aa'. Sebab itu lah saya kan...

Tapi... 

Walau berapa banyak 'A' sekalipun, itu tetap 'aku punyer belog'... Sangat berharga umpama cincin berlian yang ada kat bawah tu. Padahal create blog free je kan? Hahahaha... Tapi tak pa la, saya sangat menghargai blog saya dan sangat berbangga dengan nama sendiri walaupun banyak 'a'...

Sekarang sedang berfikir2 nak design header baru. Tapi tetap dengan nama Dabel Aa... Ingat nak pakai yang flash, tapi mahal nak tempah. Emmm, tapi nak cuba buat sendiri. Kot la boleh. Tak cuba, tak tau kan... Kalau buat sendiri, kita jadi hargai apa yang kita buat. Betul tak??

p/s : dramaqueen betol kalau bab mengarang ni. padahal masa buat header, main buat je. takde nak pikir maksud2 pun... Hahahahahaha!!!

Sekian,

Terima Kasih!!


 

8 komen-komen:

Nyue said...

cantik header dabel a nie..he3....
nak la jgkkk..he3

Melati Qistyna's Mummy said...

muahaha... kalah panglipur lara.. :P

akak suka jek heder skang ni, kretip

Dabel Aa said...

Nyue : Nak jugak? Alamak...hahaha nk design yg stu ni pun berpinar2 mata...hahaha

Melati Qistina : hahaha kreatip la sgt kak oii ekekekkekee

❤ cik ieYra ❤ said...

kemas dan simple .

kreatif awk ni ;.

QmaRidh said...

cantik header :)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

ohhh itulah makna disebalik dabel Aa sebenarnya ye.. ai likeee hehehe terima kasih kerana sudi join segmen picisan mak ni ye.. really appreciate it.. Mak dah senaraikan ke dalam entry terbaru mak di http://www.bicaramakdara.com/2012/02/hebatlah-header-blogger-ini.html =)

jemarisuri said...

comeinya mmg kreatif tuannya...kalau js nk jugak blh ke?.

muka tak malu kan..hehe

[PCL] said...

singgah fllow dari blog Mak dara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...