Monday, 12 March 2012

BUAH MAHKOTA DEWA

 
Pernah dengar buah MAHKOTA DEWA?? Pernah tengok pokok dia? Buah dia? Haaaa... Sememangnya MAHKOTA DEWA dah makin pemes dah sekarang. Pemes dengan khasiat dia yang sangat berkesan. Itu orang kata la... Tapi rasanya memang berkhasiat.

Family aku tau pasal buah ni bila salah sorang anak jiran aku tu mengidap sakit buah pinggang. Dah macam2 cara ikhtiar akhirnya semakin ok bila amalkan minum air rebusan buah mahkota dewa ni. Tapi anak dia selalu la pegi check kat hospital. Bukan terlalu harapkan buah tu. 

Untuk darah tinggi pun ok jugak. Jiran aku kasi la buah dia untuk try. Last2 dia bagi anak pokok suh tanam. Alhamdulillah dalam masa beberapa bulan, dah keluar buahnya.

 Dah masak sebijik merah menyala. Sekali tengok macam epal.


Zoom dekat skit...

Buah ni di potong nipis2 macam asam keping then dijemur betul2 kering. Pastu amik 5, 6 keping rebus sehingga setengah rebusan kering. Minum bila sejuk. Insyallah khasiatnya sangat memuaskan. Aku pun belum pernah minum agi. Tapi my parents selalu amalkan tiap2 hari.

p/s : bukan buah yang menyembuhkan tapi dengan kuasa yang Maha Esa jugak kan....

4 komen-komen:

Pka Rahim said...

ada tag kamu di sini

http://pkaemerald.blogspot.com/2012/03/tag-5o-truth.html

tq :)

Cik Nur said...

oo..ini buahnya, sebelum ni dgr nama je.. :)

Melati Qistyna's Mummy said...

1st time akak tgk n dgar pasal buah ni, byk gak khasiatnya ye... boleh tanam gn biji benih ke?

Dabel Aa said...

pka : thanks :)

Cik Nur : haah ini buahnya..mcm buah epal kan? hehehe

Kak Abby : laaa hahaha dia tanam pakai anak pokok kot... huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...