Thursday, 22 March 2012

HARI KEDUA : NAIK HOT BALLON!!!

 
Hari kedua aku bercuti ke rumah abang aku kat Kajang, selepas hari pertama shopping gila2 kat Nilai 3 beli barang2 kawin, esoknya Ahad, aku ke Sogo pulak. Kali ni shopping barang2 sendiri. Manusia kat sana macam semut. Macam barang2 tu orang kasi free la pulak kan...

 jalan kalau tak jem, bukan KL namanya

Sempat shopping kemeja untuk my Abah, abang aku pun sama. Beli handbag (tujuan utama) dan ingat nk beli jam tangan tapi xde yang kenan. Lepas tu usha2 t-shirt2 offer lady like punya brand. Rembat jugak la 4 helai.

malas nk bukak plastik lagi
-valentino rudy-

Pas shopping2 kami ke area2 batu caves kalau tak silap, makan tengahari. Pastu terus ke Putrajaya nak tengok 'Hot Ballon' yang tengah hot2 orang duk cakap tu kan. Kalau tak dapat naik, dapat amik pic belon yang banyak2 tu pun jadi lah....

Sayangnya, manusia terlalu ramai macam semut! Parking penuh dan memang tak ada parking. Sementara nak tunggu semua belon2 naik ke atas, pukul 5, singgah ke Masjid Besi, solat jamak Zohor & Asar. After that baru gerak slow2 ke tapak belon nk amik2 gambar (dalam kete je).

Hancur musnah harapan... Time kete kami dekat dengan tapak, belon satu habuk pun tak de lagi. Tapi bila dah makin jauh, jauh nak balik dah, baru la nampak kepala dia terkeluar sikit. Hadoiiii..

time menjauh baru dia nak naik... sedih tol...

Balik dengan perasaan yang hampa... Pastu terus ke Bangi, umah pakcik skejap. Then lepas maghrib balik singgah ke Mcd, beli untuk dinner pulak. Seharian berjalan, kaki sudah bengkak!!

p/s : puas hati!!

8 komen-komen:

Errah said...

wah...kalau dpt naik mesti best kan

are_lin@yu said...

beznya jln2..ayu g jgk tp xkna time..pns terik xda hot ballon..hot hati adalah..haha

CikFi said...

mesti mata jadik tak keruan kan masa kt nilai 3 tu..itu ini nak capai..oh napsuu membeli..hehe

terjah sini dari segment yg sama

http://hatinufid.blogspot.com/2012/03/jom-join-bloglist-ben-ashaari-cepat.html

are_lin@yu said...

taq kamu..jom join..;-)

Cik Nur said...

syoknya..! cik nur jauh, xdapar nak g..huhu

Dabel Aa said...

errah : kalau dpt naik mmg best gile laaa

alinayu : hahaha tau tak pe

jemarisuri said...

la ingat naik tadi...rupanya tak ekk..hehe

kay_are said...

last g time blaja dulu r.. memang meriah!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...