Sunday, 25 March 2012

SWEET POTATO ALA2 KOREAN

 
Malam semalam keluar dengan my BFF, Leenda. Pegi ronda2 jalan2 then singgah kat A&W Pantai Batu Buruk (kat Ganu ada 1 je A&W ni). Bukan nak makan sangat pun tapi nak sembang2. Memandangkan kat fastfood n kedai2 makan lain ramai orang so A&W jadi pilihan sebab LENGANG!! Hahahaha...
My BFF, Leenda

Mcm mana la restoran ni nak maju, terkenal dengan Rootbeer float, tapi time ni aiskrim dah habis so float xde la. mcm mana la diorg plan bisnes?? xpaham aku....

Tapi tujuan utama aku kat sini ialah, nak memperkenalkan SWEET POTATO!!!



Penah tak tengok citer korean, My Girl, yang si heroin duk makan ubi dalam kete tu? Macam gini la ubi nyee... Ubi keledek jer, tapi dia masak macam Buah Berangan. Masak dengan bijik kopi. Cara masak aku tak tau la pulak. Tapi isinya sangat manis!

Jual dengan lori pick-up kecik tu. Kira ikut gram. 100 gram = RM1.80. Aku beli 3 ketul RM6.6. Huhuhu mahal la jugak. Tapi worth sebab sedap...

p/s :  edit template blog, pasan tak? header ngan ruangan komen dh kemas skit? huhuhu...

13 komen-komen:

Senorita Ara said...

uishh.. sedap nyer.. sy selalu rebus sendiri je ubi ni.. mmg manis :D

shiema sufian said...

lawa blog ni. Alaahaaaai, teringinye ubi rebus (:

Melati Qistyna's Mummy said...

Kalau mkn panas2 best kan? :)

Cuti skolah last year akak Ada p situ, yg ke belah depan dr Medan selera yg jual mcm2 seafood tu kan A&W... :)

are_lin@yu said...

ooo jalan2 makan2..xajak ayu pun..hihi

iedchan said...

wah..mcm sedap..beshnye..rase nak try jek..heheh..btw i folo u k..:P

Dr Hafiz said...

Bila dah tengah hari ni nampak sedap sangat ubi keledek tu....

Dabel Aa said...

@Senorita Ara
tp kalau makan sweet potato ni, lagi manis....sedap sgt...

Dabel Aa said...

@shiema sufian
thanks... hehe... sedap sgt ubi ni..cube la

Dabel Aa said...

@Melati Qistyna's Mummy
kebetulan beli tu ubi bru siap...mmg panas2 lagi...

haah kak, dekat situ je ada 1, xde dh yg lain...hahahaha

Dabel Aa said...

@are_lin@yu
dia gi mcd pun tak ajak org...hahha

Dabel Aa said...

@iedchan

mmg sedap...hehe thanks...follow u back

Dabel Aa said...

@Dr Hafiz
dr, kalau waktu hujan lagi laaaa nmpk sedap

Cik Nur said...

selalu tgk drma korea..de mende ni..
kat malaysia pun ade eh..
ubi ni mmg sedap..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...