Saturday, 10 March 2012

CARA NAK DESIGN APAM LADYBIRD

 
Ada orang tanya macam mana nak decorate apam polkadot ladybird? Jawapannya senang saje. Meh nak tunjukkan caranya...
Step 1 : Tuangkan acuan ladybird sama ada merah, oren atau sebagainya
Step 2 :  Warnakan hitam bahagian kepalanya
Step 3 : Buatkan satu garis lurus diatas badannya
Step 4 : Buatkan matanya
Step 5 : Dot2 bijik mata dan badannya. Siap!!


p/s : Nak decorate apam angrybird? KLIK SINI

4 komen-komen:

'idun sa'idun said...

pandai awak buat apam ladybird... cantik.. mana nak beli kaler hitam tu eh..? anak akak dah mula mintak akak buat apam angrybird pulak.. adeiii.. x reti la akak nak buat..apam polka dot biasa bole la hehehe..

Dabel Aa said...

kak 'idun sa'idun :
kaler tu beli kat kedai jual2 bahan2 wt kek.. ada sy sertakan cara untuk design angrybird...mudah aje kak hehehe... cuba la...

aien hermionie said...

erm akak guna pewarna jenama apa?? klu star brands x de pown warna ptih?

Dabel Aa said...

aien hermionie :
akak suka guna star brand. tapi ada jugak star brand susah nk dpt mcm warna2 susah like biru, oren sume. time jumpe tu kebetulan. Kalau warna pepel akak beli kat kedai jual2 bahan2 buat kek.

p/s : warna putih tak payah cri, asingkan yang original punya acuan tu. kan dh putih. hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...