Thursday, 1 March 2012

RUNNING MAN : YOO JAE SUK

 

First time tengok RUNNING MAN, aku dah tercuit hati dengan kelatah mereka2. Apa tu RUNNING MAN? Mungkin ada yang tak tau. RUNNING MAN tu macam game show. Tapi serius kelakar and best giler! Ekceli aku tak layan sangat korea2 ni kan. Tak suka sangat dengan muka2 jambu tu. Tapi bila aku dah tengok RUNNING MAN, memang aku suka gile. Sebab dia sangat kelakar.

Antara artisnya Yoo Jae Suk, Kim Joong Kook, Lee Gwang Soo, Haha, Ji Hyo, Kang Gary, Suk Jin, Joong Ki dan lagi 2 orang artis jemputan. Masing2 ada karakter masing2. Kelakar nak mampos... 

So, aku nak share la skit2 pasal retis korea peberet aku satu2 persatu dalam RUNNING MAN. Kali ni aku nk share pasal Yoo Jae Suk...


Ini lah orangnya.. Yoo Jae Suk... 

Nama sebenar : Yoo Jae Seok
Nickname : MC of the nation
Tarikh lahir : 14 Ogos 1972
Kewarganegaraan : Korea Selatan

Sepanjang aku tengok RUNNING MAN ni, apa yang aku dapat tengok karakter dia, dia sorang yang sangat kelakar, spontan. Lawak spontan yang memang best. Walaupun group dia selalu kalah, tapi dia macam hepi2. Macam main bukan nak menang, tapi nak enjoy. Dan dia tak pernah marah kat anak2 buah dia. 

Bagi sapa yang layan RUNNING MAN, mesti korang setuju kan? Kalau tengok episod yang dekat ikan duyung tu, yang diorang kena beratur atas papan kecik atas air, orang hujung kena seberang sorang2 sampai ke hujung sana. Time tu Lee Gwang Soo kaki cramp. Lepas dia jatuh, cepat2 dia tolong Gwang Soo. Banyak lagi la boleh nampak...

Kalau dia kena punishment, kalau kita tengok, dia sangat la ramai orang nak salam2 ngan dia. Mana2 pegi orang kenal. Sampaikan budak2 pun sampai nk peluk2 dia..

p/s : aku suka dia! ekekekekkee

4 komen-komen:

Hafizin Jamil said...

tak berani tengok running man..takut terpengaruh..hahaha

Melati Qistyna's Mummy said...

Akak xde cenel ONE tu, x tgk... Tp kdg2 layan kat Internet je...hehehe

Dabel Aa said...

hafizin : sy pun memula xmo tgk...skrg dh terpengaruh dhhhh

kak abby : hehehe sy pun xde....ni pun amik kat kwn...dia donlod

Cik Nur said...

saya minat JANG GUEN SUK...hihihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...